HISTORY


13 februari 2011
Een vijftal jongens besluiten bijeen te komen om met elkaar muziek te gaan maken. De missie luidt: plezier maken en doen wat ze leuk vinden, en dan zien ze wel waar het schip strand. Na een aantal repetities blijkt dat er een zeer goede ‘klik’ is ontstaan en komt het snode plan dat er een keer opgetreden moet gaan worden.

18 augustus 2011
Er moet worden gezocht naar een passende bandnaam. Een opdracht die op dat moment meer moeite koste dan aanvankelijk gedacht werd. Vlak voor het eerste optreden wordt er één dag voor het optreden, al rokend en starend naar de straat voor hen, besloten dat de band, The Streets gaat heten. Het eerste officiële optreden van The Streets was dan ook op 19 augustus 2011. De 5 vijf bandleden: Jacco Bogers, Thomas van Wamel, Marcel Toonen, Marco Lemmers en Stefan Chamboné vormen het muzikale ensemble die op hun eigen wijze de mensen weten te imponeren met eigen sounds en de nodige bijhorende energieke presentaties.

2 juni 2012
Al snel wordt The Streets plaatselijk bekender en wordt al snel een trekpleister voor het, voornamelijk, lokale publiek. Door de energie en ieder nummer met een eigen sound neer te zetten, wordt de band al snel naar een hoger niveau gebracht. Dit resulteerde erin dat The Streets al na enkele optredens, op 2 juni 2012, het voorprogramma van nederpopband De Dijk mochten verzorgen, op het festival Alempop.

26 december 2012
In dit jaar merkte de mannen dat het overbrengen van plezier en energie de sleutel blijkt te zijn tot het succes en hierop werd dan ook het repertoire aangepast. The Streets besluit nóg energiekere nummers ten gehore te gaan brengen en bekende nummers volledig naar eigen gevoel en interpretatie te gaan spelen. Dit resulteerde dan ook in een avondvullende knallende kerstshow.

mei 2013
Door het aanhoudende succes en plezier wordt gaat The Streets zelfs op tournee door Duitsland en Zwitserland. Hier worden verschillende podia ’s aangedaan en ook hier wordt men geconfronteerd met de succesformule van energie en goede presentaties. Later in het opvolgende jaar worden zelfs teruggevraagd om in Duitsland het kunstje nog eens te doen en met wederom succes!

11 september 2013
Eén van de bandleden, Marco Lemmers besluit te stoppen als bandlid. Hierdoor is, na kort overleg, besloten de band voort te zetten met de 4 overgebleven muzikanten. Tevens wordt er gesproken over toekomstgerichte zaken zoals het willen betreden van grotere podia. Mede daardoor is het repertoire van The Streets steeds meer gericht op energieke festival-gerichte nummers waarbij het entertainment-gehalte enorm hoog ligt. /span>

2014
Voor The Streets was dit het jaar van het repeteren en de veranderingen. Zowel de techniek, de show en het repertoire moesten opnieuw worden neergezet omdat de bezetting van de band veranderd was. Dat resulteerde in een enorme groei van het aantal optredens. The
Streets
zoals deze nu bekend is had een volledige metamorfose ondergaan die de band geen windeieren heeft gelegd!

30 april 2015
Gedreven door plezier en energie komt het besluit een 11-daagse tournee te plannen in de UK. Er worden een aantal optreedlocaties aangeschreven
welke gretig toehapte na het horen van de samples en video’s die op dat moment beschikbaar waren gesteld. Vanuit het zuiden van Engeland tot aan de Highlands in Schotland, heeft The Streets nog altijd hun sporen nagelaten en ontvangen daardoor nog altijd zeer positieve reacties van onze overzeese buren.

27 december 2015
Na een zeer succesvol jaar met vele mooie optredens op verschillende podia ’s door het gehele land, slaat in oktober het noodlot toe voor The Streets. Door een allesverwoestende brand raken de mannen al hun materieel kwijt inclusief het vervoersmiddel van de band. De tragedie werd door vele gezien als de doodsteek van de meest succesvolle band uit de regio.
Desalniettemin werd binnen een paar dagen besloten om op welke manier dan ook, The Streets laat herleven en terug te komen als nooit tevoren. Met de hulp van vele (muzikale) vrienden, kennissen, familie en de gigantische gunfactor vanuit velen, is er na een door vrienden georganiseerde benefiet en
eigen investeringen een doorstart gemaakt. Dit is het moment dat The Streets in een stroomversnelling verkeerde op het gebied van muzikale
en persoonlijke ontwikkelingen in de band. Nog nooit stonden de bandleden zo dicht bij elkaar met een ondoordringbare vriendschap, gezamenlijk met de passie
voor hetgeen ze tentoon spreiden.

21 februari 2016
The Streets
besluit zich te gaan meten met de concurrentie. Ze schrijven zich in bij de grootste bandwedstrijd van de Benelux: The Clash of The Coverbands. Gedreven door energie, wilskracht, eigenwijsheid en een hondstrouwe achterban winnen ze iedere ronde van het jaar 2016 dat resulteerde in een halve finale plek in 2017.

1 april 2017
The Streets
zijn al vanaf eind 2016 ‘booming’ en de naamsbekendheid groeit gestaag. De band wordt gevraagd op middelgrote en grote events met als doel het publiek te entertainen en een onuitwisbare indruk achter te laten. Op 1 april verschijnen The Streets ten tonele in de halve finale van The Clash of The Coverbands en laten zien dat zij thuisbehoren tot de beste in hun soort. Vol overgave en gesteund door een uitzinnige menigte weten ze de finale in Paradiso te bereiken.

8 juli 2017
In een overvol Paradiso laat The Streets duidelijk zien met welke missie ze zijn gekomen. Door de overtuigingskracht, energie, perfect uitgebalanceerde show en dynamiek winnen ze overtuigend de hoofdprijs bij het publiek.


The Streets zal ook in de aankomende jaren garant staan voor een spectaculaire manier van het maken van muziek en de bijhorende ‘live’ performance.

Jury Rapport Clash of the Coverbands:
Met volle overgave en ondersteund door een enthousiast publiek bracht 4-mans Rock coverband The Streets uit Kerkdriel een overtuigend optreden op zeer goed niveau.


Jury Rapport Oerrock Play Offs 2017:
“The Streets weten mij meteen te boeien en dat stopt eigenlijk pas na het laatste nummer. Wat snel opvalt is het goede gitaargeluid, vrijwel perfect
afgesteld bij elk nummer. Een goede mix qua nummers, contact met het publiek en gevoel voor show.

“Wat een superband is dit! Volgens Gerard (Oerrock geluidstechnicus) meteen een goed afgestemd geluid! Hier zie en hoor je ook het grote voordeel van het in-ear spelen. En mooie uniforme kleding, setlijstje afgegeven aan de geluidsman… kortom professionele goede voorbereiding en set-up. Zo zien we het graag! Als je daarna ook nog eens met een goed repertoire superstrak speelt en zorgt voor de juiste interactie met het publiek, perfecte geluiden, dynamiek en een (zeldzaam) goede functionele ritmesectie”