Biografie

Meet the boys

The Streets - No Ordinary Rockband

Wie had in 2011 gedacht dat rockcoverband The Streets uit Kerkdriel ooit zoveel teweeg zou brengen bij zoveel mensen. De vier muzikanten zelf in ieder geval niet. Een coverband met een goede sound, een prima repertoire en een hoge gunfactor. Maar nu mag The Streets zich de beste coverband van de Benelux noemen. Dit alles ná het winnen van de finale van The Clash of the Coverband in Paradiso Amsterdam in 2017.

The Streets is een rockcoverband uit Kerkdriel. Niet de standaard classics maar nét die andere covers worden in een dampende liveshow op je afgevuurd. Covers en eigen interpretaties van oa Rammstein, Limp Bizkit, Metallica, Papa Roach, Muse, Korn, Faith no More, Motorhead, Rage Against the Machine en meer…

De band wordt gevormd door drummer Marcel Toonen en bassist Thomas van Wamel die een geoliede ritmemachine vormen en de dieselmotor van deze band zijn. Op zang is Stefan Chamboné de charismatische voorman die met zijn zangcapaciteiten en met zijn ruime bereik ieder nummer sterk neerzet en de zaal meeneemt in z’n eigen aanstekelijke plezier van het optreden. Op gitaar speelt wonderboy Jacco Bogers die met vlammende solo’s de kers op de taart vormt.

Rockcoverband The Streets, ontstaan in 2011, is een 4-mans formatie met een uitgesproken voorliefde voor rockmuziek. Met diverse achtergronden (o.a. soul, pop, metal, Nederlandstalig) en woonachtig in de regio Kerkdriel zijn de vier heren al jaren een begrip in de regio. Nadat vlak voor hun eerste optreden een naam bedacht was stonden ze amper een jaar later in het voorprogramma van de Dijk, rockte diverse cafés en pubs in Nederland en toerden door Duitsland, Zwitserland en in 2015 zelfs door Engeland en Schotland!

De band straalt energie, dynamiek en ongelooflijke plezier uit. In 2016 was de band klaar voor de volgende stap en zocht het avontuur in “The clash of the cover bands” wat uiteindelijk resulteerde in overtuigende overwinning tijdens alle voorrondes en tijdens de grande finale in Paradiso.

Hoogtepunten:

Download hier diverse foto's. Vanaf februari 2023 verschijnen hier nieuwe persfoto's!


Copyright 2017 © Ron van Varik www.popfotograaf.nl


Copyright 2017 © Ron van Varik www.popfotograaf.nl


Copyright 2017 © Ron van Varik www.popfotograaf.nl

 


Copyright 2017 © Ron van Varik www.popfotograaf.nl


Copyright 2016 © Robin Zeilmaker www.zeilmakerfotografie.com


Copyright 2017 © Willy Wilpstra www.fotografiewillywilpstra.nl


Copyright 2017 © Ron van Varik www.popfotograaf.nl


The Streets - Du Hast (Lockdown Session)

The Streets - Promo 2021 (Covid lockdown session)

The Streets - Trailer 2017:

The Streets - Seven Nation Dreams (single):

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/OvjasmUi6_M" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

DE LAATSTE REVIEWS ZIJN TE VINDEN VIA ONS GIGSTARTER PROFIEL (klik hier).


 • Door Ernst van Gulik op 07/10/2018
  1 2 3 4 5

  Is allemaal prima verlopen. Goede duidelijke afspraken. En een optreden waar de positieve vonken vanaf sprongen. Precies de band die we zochten voor ons feestje. Heb vele complimenten mogen ontvangen voor de keuze van the Streets.
  Voor volgend jaar alvast een optie op de band genomen.

 • Door Stefan Gresnigt op 02/10/2018
  1 2 3 4 5

  In 1 woord: FANTASTISCH.

 • Door Bas de Ruijter op 17/09/2018
  1 2 3 4 5

  Alles super heren!!

 • Door Peter van de Pol op 07/07/2017
  1 2 3 4 5

  Lang verhaal kort makend....... wat een topavond hebben we gehad!! Wat spelen ze goed en wat maken ze een sfeer!!! Volgende keer WEER met The Streets!!!!

 • Door Peter van Boxtel op 04/07/2017
  1 2 3 4 5

  Alles was top, band was erg goed en interactie met publiek was mooi. Was een waardige afsluiter van dit festival.

 • Door Robyn Dörenberg op 03/07/2017
  1 2 3 4 5
 • Door Martijn Meijer op 12/06/2017
  1 2 3 4 5

  Optreden van de streets zeer goed, contact met de band was erg leuk. Alle afspraken nagekomen en de kwatiteit van de muziek, geluid en licht was echt perfect! Ik kan The Streets zeker aanraden, betaalbaar en zeer zeer goed!!!

 • Door Joost van Tol op 11/06/2017
  1 2 3 4 5
 • Door Remco Reuser en Bertine Ton op 21/05/2017
  1 2 3 4 5

  top band daardoor super leuke avond gehad met een zeer gezellige sfeer.

 • Door Queenparty Waalre op 21/03/2017
  1 2 3 4 5
 • Door Jessica Van Der Elburg op 10/01/2017
  1 2 3 4 5

  Het contact was zeer goed. Ze kwamen op tijd en hielden zich aan de afgesproken tijden. Het publiek was erg enthousiast.

 • Door Roy offermans op 02/01/2017
  1 2 3 4 5

  Helemaal te gek !! Deze jongens zijn gewoon top ! Definitief een aanrader...bedankt nog jongens !!!

 • Door Ellen van der Bok op 15/08/2016
  1 2 3 4 5

  super gezellige, aardige mannen, alles zeer goed geregeld en de muziek is fantastisch, perfecte verhouding : geluid zuiver, lekkere stevige rock

 • Door Edwin op 17/05/2016
  1 2 3 4 5

  Contact verliep soepel,snel en correct. Optreden was geweldig, band speelde vol enthousiasme ook voor een kleine groep van 50 mensen en alle 50 vonden ze fantastisch! Helemaal top. Met deze band is de dag/avond zeker geslaagd.

13 februari 2011
Een vijftal jongens besluiten bijeen te komen om met elkaar muziek te gaan maken. De missie luidt: plezier maken en doen wat ze leuk vinden, en dan zien ze wel waar het schip strand. Na een aantal repetities blijkt dat er een zeer goede ‘klik’ is ontstaan en komt het snode plan dat er een keer opgetreden moet gaan worden.

18 augustus 2011
Er moet worden gezocht naar een passende bandnaam. Een opdracht die op dat moment meer moeite koste dan aanvankelijk gedacht werd. Vlak voor het eerste optreden wordt er één dag voor het optreden, al rokend en starend naar de straat voor hen, besloten dat de band, The Streets gaat heten. Het eerste officiële optreden van The Streets was dan ook op 19 augustus 2011. De 5 vijf bandleden: Jacco Bogers, Thomas van Wamel, Marcel Toonen, Marco Lemmers en Stefan Chamboné vormen het muzikale ensemble die op hun eigen wijze de mensen weten te imponeren met eigen sounds en de nodige bijhorende energieke presentaties.

2 juni 2012
Al snel wordt The Streets plaatselijk bekender en wordt al snel een trekpleister voor het, voornamelijk, lokale publiek. Door de energie en ieder nummer met een eigen sound neer te zetten, wordt de band al snel naar een hoger niveau gebracht. Dit resulteerde erin dat The Streets al na enkele optredens, op 2 juni 2012, het voorprogramma van nederpopband De Dijk mochten verzorgen, op het festival Alempop.

26 december 2012
In dit jaar merkte de mannen dat het overbrengen van plezier en energie de sleutel blijkt te zijn tot het succes en hierop werd dan ook het repertoire aangepast. The Streets besluit nóg energiekere nummers ten gehore te gaan brengen en bekende nummers volledig naar eigen gevoel en interpretatie te gaan spelen. Dit resulteerde dan ook in een avondvullende knallende kerstshow.

mei 2013
Door het aanhoudende succes en plezier wordt gaat The Streets zelfs op tournee door Duitsland en Zwitserland. Hier worden verschillende podia ’s aangedaan en ook hier wordt men geconfronteerd met de succesformule van energie en goede presentaties. Later in het opvolgende jaar worden zelfs teruggevraagd om in Duitsland het kunstje nog eens te doen en met wederom succes!

11 september 2013
Eén van de bandleden, Marco Lemmers besluit te stoppen als bandlid. Hierdoor is, na kort overleg, besloten de band voort te zetten met de 4 overgebleven muzikanten. Tevens wordt er gesproken over toekomstgerichte zaken zoals het willen betreden van grotere podia. Mede daardoor is het repertoire van The Streets steeds meer gericht op energieke festival-gerichte nummers waarbij het entertainment-gehalte enorm hoog ligt.

2014
Voor The Streets was dit het jaar van het repeteren en de veranderingen. Zowel de techniek, de show en het repertoire moesten opnieuw worden neergezet omdat de bezetting van de band veranderd was. Dat resulteerde in een enorme groei van het aantal optredens. The Streets zoals deze nu bekend is had een volledige metamorfose ondergaan die de band geen windeieren heeft gelegd!

30 april 2015
Gedreven door plezier en energie komt het besluit een 11-daagse tournee te plannen in de UK. Er worden een aantal optreedlocaties aangeschreven welke gretig toehapte na het horen van de samples en video’s die op dat moment beschikbaar waren gesteld. Vanuit het zuiden van Engeland tot aan de Highlands in Schotland, heeft The Streets nog altijd hun sporen nagelaten en ontvangen daardoor nog altijd zeer positieve reacties van onze overzeese buren.

27 december 2015
Na een zeer succesvol jaar met vele mooie optredens op verschillende podia ’s door het gehele land, slaat in oktober het noodlot toe voor The Streets. Door een allesverwoestende brand raken de mannen al hun materieel kwijt inclusief het vervoersmiddel van de band. De tragedie werd door vele gezien als de doodsteek van de meest succesvolle band uit de regio.

Desalniettemin werd binnen een paar dagen besloten om op welke manier dan ook, The Streets laat herleven en terug te komen als nooit tevoren. Met de hulp van vele (muzikale) vrienden, kennissen, familie en de gigantische gunfactor vanuit velen, is er na een door vrienden georganiseerde benefiet en eigen investeringen een doorstart gemaakt. Dit is het moment dat The Streets in een stroomversnelling verkeerde op het gebied van muzikale en persoonlijke ontwikkelingen in de band. Nog nooit stonden de bandleden zo dicht bij elkaar met een ondoordringbare vriendschap, gezamenlijk met de passie voor hetgeen ze tentoon spreiden.

21 februari 2016
The Streets besluit zich te gaan meten met de concurrentie. Ze schrijven zich in bij de grootste bandwedstrijd van de Benelux: The Clash of The Coverbands. Gedreven door energie, wilskracht, eigenwijsheid en een hondstrouwe achterban winnen ze iedere ronde van het jaar 2016 dat resulteerde in een halve finale plek in 2017.

1 april 2017
The Streets zijn al vanaf eind 2016 ‘booming’ en de naamsbekendheid groeit gestaag. De band wordt gevraagd op middelgrote en grote events met als doel het publiek te entertainen en een onuitwisbare indruk achter te laten. Op 1 april verschijnen The Streets ten tonele in de halve finale van The Clash of The Coverbands en laten zien dat zij thuisbehoren tot de beste in hun soort. Vol overgave en gesteund door een uitzinnige menigte weten ze de finale in Paradiso te bereiken.

8 juli 2017
In een overvol Paradiso laat The Streets duidelijk zien met welke missie ze zijn gekomen. Door de overtuigingskracht, energie, perfect uitgebalanceerde show en dynamiek winnen ze overtuigend de hoofdprijs bij het publiek.

The Streets zal ook in de aankomende jaren garant staan voor een spectaculaire manier van het maken van muziek en de bijhorende ‘live’ performance.

 

Jury Rapport Clash of the Coverbands:
Met volle overgave en ondersteund door een enthousiast publiek bracht 4-mans Rock coverband The Streets uit Kerkdriel een overtuigend optreden op zeer goed niveau.


Jury Rapport Oerrock Play Offs 2017:
"The Streets weten mij meteen te boeien en dat stopt eigenlijk pas na het laatste nummer. Wat snel opvalt is het goede gitaargeluid, vrijwel perfect afgesteld bij elk nummer. Een goede mix qua nummers, contact met het publiek en gevoel voor show. "

"Wat een superband is dit! Volgens Gerard (Oerrock geluidstechnicus) meteen een goed afgestemd geluid! Hier zie en hoor je ook het grote voordeel van het in-ear spelen. En mooie uniforme kleding, setlijstje afgegeven aan de geluidsman… kortom professionele goede voorbereiding en set-up. Zo zien we het graag! Als je daarna ook nog eens met een goed repertoire superstrak speelt en zorgt voor de juiste interactie met het publiek, perfecte geluiden, dynamiek en een (zeldzaam) goede functionele ritmesectie"