Over ons

2015-11-01bobbys

The Streets zijn ontstaan in 2011 tijdens een bruiloft. In eerste instantie bestonden we uit 5 leden. Zanger Marco besloot in 2013 afscheid te nemen en dus besloten we met vier muzikanten verder te gaan. Met diverse achtergronden (o.a. soul, pop, metal, Nederlandstalig) en woonachtig in de regio Kerkdriel zijn we verder gegaan met onze band: The Streets.

De naam The Streets is ontstaan vlak voor het eerste optreden in het Hart van Alem. Met enige druk van de organisator moest er snel een naam bekend worden voor persuitingen. Na het debuut is het hard gegaan. Amper een jaar later stonden we in het voorprogramma van de Dijk, rockte diverse cafés en pubs in Nederland en toerden door Duitsland, Zwitserland en in 2015 zelfs door Engeland en Schotland! Maar het belangrijkste voor ons is the fun en samen op pad gaan. In 2016 is het avontuur in The Clash of the coverbands gestart en parallel het avontuur van de play-offs van Oerrock, naast dat we wederom in het voorprogramma van De Dijk mochten staan.

Op 22 april 2017 is een nieuwe single gereleased: SEVEN NATION DREAMS te beluisteren via Spotify en Youtube en te downloaden via Itunes.

Over The Streets:
The Streets is een rockcoverband uit Kerkdriel (tussen Zaltbommel en Den Bosch). Covers van Metallica, Guns n Roses, Rammstein, Muse, Korn, Live, Rage against the Machine en meer…  De band wordt gevormd door drummer Marcel Toonen en bassist Thomas van Wamel die een geoliede ritmemachine vormen en de dieselmotor van deze band zijn. Op zang is Stefan Chamboné de charismatische voorman die met zijn zangcapaciteiten en met zijn ruime bereik ieder nummer sterk neerzet en de zaal meeneemt in z’n eigen aanstekelijke plezier van het optreden. Op gitaar speelt wonderboy Jacco Bogers die met vlammende solo’s de kers op de taart vormt.

Hoogtepunten:
  • OPTREDEN PARADISO (8 juli 2017) Grande Finale the clash of the coverband
  • Voorprogramma De Dijk (2014 & 2016)
  • Winnaar pubieksprijs finale Oost-Nederland Clash of the Coverbands (finale 1 april 2017)
  • Winnaar voorronde Oerrock Festival (finale Maart 2017)
  • Tournee door Engeland en Schotland (2015)
  • Voor komenden maanden staan er weer bijzondere optredens en plannen op het programma, dus houdt onze website en Facebookpagina in de gaten!

 

Wil je een keer een optreden van The Streets? Bel gerust met Marcel of stuur een email. We hebben voor de meeste optredens onze eigen geluidsapparatuur en een basis lichtset. Alles is bespreekbaar, ook voor de grotere locaties kunnen we licht- en geluid regelen.

Zeg maar waar, wanneer en wij komen knallen op jouw feest!!

Jury Rapporten: Clash of the cover bands 2016

VOORRONDE GELDERLAND
Met volle overgave en ondersteund door een enthousiast publiek bracht 4-mans Rock coverband The Streets uit Kerkdriel een overtuigend optreden op zeer goed niveau. Ondanks de smalle bezetting werden nummers als o.a. Whole Lotta Love van Led Zeppelin, Enter Sandman van Metallica en Sweet 7 Army (mash up) van The White Stripes/Eurythmics dynamisch en zonder ‘gaten’ in de arrangementen neergezet. Met afsluiter Killing In The Name van Rage Against The Machine wist de band het publiek helemaal uit haar dak te spelen. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat The Streets in de finale van Regio Gelderland die op 17 april a.s. wordt gehouden (datum en locatie worden a.s.a.p. bekend gemaakt).

FINALE GELDERLAND
Helaas geen verslag van The Clash beschikbaar. We plaatsen ons voor een de volgende ronde, regiofinale Oost-NL
FINALE OOST NL
4-mans Rock coverband The Streets uit Kerkdriel wist een half uur show neer te zetten die het publiek en de vakjury van begin tot eind wist te pakken. Technisch sterke uitvoeringen van o.a. Another Brick In The Wall van Pink Floyd, Break Through van The Doors en Black van Pearl Jam werden gespeeld met optimale beleving en een sterke podiumperformance. De sterke interactie met het publiek bracht de band in de juiste flow en dat resulteerde in uiteindelijk een overtuigende overwinning bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze finale staat The Streets dik verdiend bij de beste 18 bands van de Benelux die in twee BENELUX Semi-Finals mogen strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO! Ook ontvangt de band een single met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’ die vanaf 15 april 2017 van start gaat en waarvan de wekelijkse top 5 gedurende 10 weken geplugged wordt bij alle landelijke en regionale radio-stations in Nederland en België.

Jury Rapport Oerrock Play Offs 2017
Enkele citaten uit het jury rapport van de Oerrock Play-Offs 2017
The Streets weten mij meteen te boeien en dat stopt eingelijk pas na het laatste nummer. Wat snel opvalt is het goede gitaargeluid, vrijwel perfect afgesteld bij elk nummer. Een goede mix qua nummers, contact met het publiek en gevoel voor show.
Wat een superband is dit! Volgens Gerard (Oerrock geluidstechnicus) meteen een goed afgestemd geluid! Hier zie en hoor je ook het grote voordeel van het in-ear spelen. En mooie uniforme kleding, setlijstje afgegeven aan de geluidsman… kortom professionele goede voorbereiding en set-up. Zo zien we het graag! Als je daarna ook nog eens met een goed repertoire superstrak speelt en zorgt voor de juiste interactie met het publiek, perfecte geluiden, dynamiek en een (zeldzaam) goede functionele ritmesectie
Hoe the Streets omgaat met het (zelf maken?) van backingtracks is bewonderingswaardig. Ze hebben als kleinste bezetting toch misschien wel de grootste muur van geluid, omdat ze goed hebben nagedacht welke lijnen er in de nummers missen, en hebben deze opgevangen door ze pre-recorded mee te laten lopen.

 

Meet the boys